Hoofdpijn is een van de meest voorkomende medische klachten en hangt meestal samen met spierspanningen met name rond de nek en schouders en komt bij veel mensen voor. Migraine en spanningshoofdpijn zijn de meest voorkomende vormen van hoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een knellende en drukkende pijn. De pijn begint in de ochtend en naarmate de dag vordert, verergert het. De klachten bevinden zich in beide kanten van het hoofd, of als een band om het hoofd heen. Spanningshoofdpijn wordt door spierspanningen in de hals, de schouders en/of het hoofd veroorzaakt. Spanningshoofdpijn kan een half uur tot een paar dagen duren.

Bij migraine ontstaat er een hevige bonzende pijn aan een kant of beide kanten van het hoofd. De pijn komt in aanvallen en wordt erger bij veel inspanning. Fel licht en/of te hard geluid worden slecht verdragen bij een aanval. Een migraine aanval kan 4 uur tot 72 uur duren.

Oorzaken van migraine en hoofdpijn

  • Spierspanningen of spierknopen in de hals, schouders en het hoofd.
  • Een belastende houding of te weinig afwisseling van de houding.
  • Psychologische en emotionele problemen thuis, op school of op het werk.
  • Slaapgebrek of te weinig drinken spelen ook een rol bij hoofdpijn.
  • Stress

Wat kunt u zelf doen tegen de pijn?

  • Vermijd stress en spanning. Vermoeidheid en stress kunnen de kans op hoofdpijn vergroten. Neem dus voldoende rust en ontspan uzelf.
  • Drink regelmatig en voldoende water, 1.5 tot 2 liter per dag.
  • Licht masseren van het hoofd, de nek en de schouders.
  • Schakel medisch hulp in

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De therapeuten van Holland Spine Centre vinden het belangrijk om samen met u de tijd te nemen om vast te stellen hoe uw klachtenpatroon eruit ziet. Wij werken met een Rug Herstel Programma, om de behandeling op uw persoonlijke situatie toe te spitsen. Dit doen wij door zowel een psychologische als een fysieke intake met u in te plannen.

Naast de intake die met u wordt gehouden, worden er ook vragenlijsten ingevuld, fysieke metingen gedaan en er vinden inspanningstesten plaats. Deze zijn nodig om te onderzoeken wat de oorzaak van de klachten is en welke factoren van invloed zijn op de klachten. Aan de hand van het onderzoek wordt er een persoonlijk behandeltraject opgesteld. Deze bestaat uit (manueel)therapeutische behandelingen en training en coaching.

Als afsluiting van het traject wordt er een uitgebreide verslaglegging gedaan naar de verwijzer (huisarts, medisch specialist en/of bedrijfsarts).

Wilt u een afspraak inplannen? Wij nemen contact met u op