Een nekhernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf in de nek. Deze uitpuiling zorgt ervoor dat de zenuwen bekneld kunnen raken, waardoor een uitstralende pijn kan ontstaan. De pijn kan zo heftig zijn dat bewegen en/of kracht zetten bijna of helemaal niet mogelijk is. Een nekhernia komt minder vaak voor dan een rughernia, de rug wordt over het algemeen zwaarder belast dan de nek.

Oorzaken van een nekhernia

  • De oorzaak van een nekhernia is vaak niet duidelijk.
  • Verhoogde druk op de tussenwervelschijf door bijv. een verkeerde houding of zware belasting en een slechte conditie van de nekspieren kan leiden tot een hernia.
  • Hernia’s komen familiair voor.

Wat kunt u zelf doen tegen de pijn?

  • Voldoende in beweging blijven om de nekspieren in conditie te houden en evt. te versterken zonder door de pijngrens heen te gaan.
  • Ontspanning en voldoende nachtrust kunnen bijdragen aan een snelle genezing.
  • De nek niet te zwaar belasten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De therapeuten van Holland Spine Centre vinden het belangrijk om samen met u de tijd te nemen om uit te zoeken wat de klachten zijn en hoe deze eventueel zijn ontstaan.. Omdat wij de behandeling op uw situatie willen toespitsen, werken wij met een persoonlijk behandelprogramma, waarin wij zowel een fysieke als eventueel een psychologische intake met u inplannen.

Naast de intake die met u wordt gedaan, worden er ook vragenlijsten ingevuld, metingen gedaan en er vinden inspanningstesten plaats. Deze zijn nodig om te onderzoeken wat de oorzaak van de klachten is en welke factoren van invloed zouden kunnen zijn op de klachten. Aan de hand van het onderzoek wordt er een persoonlijk behandeltraject opgesteld. Dit kan o.a. bestaan uit (manueel)therapeutische behandelingen, oefeningen en coaching.

Wij zorgen voor een uitgebreide verslaglegging naar uw verwijzer (huisarts, medisch specialist en/of bedrijfsarts).

Wilt u een afspraak inplannen? Wij nemen contact met u op