Voor welke nekklachten kunt u bij Holland Spine Centre terecht?

Krampen?
Stijve, vastzittende nek?
Dof of prikkelend gevoel in de armen?

De term nekklachten is een verzamelnaam voor diverse klachten aan de nek. Veel mensen hebben in hun leven weleens te maken met nekklachten. Nekklachten zijn naast rugklachten veel voorkomende klachten.

Nekklachten kunnen snel ontstaan en diverse oorzaken hebben. Hoe de klachten precies ontstaan, weten we vaak niet. Over het algemeen ontstaan de klachten bij het maken van een verkeerde beweging of het aannemen van een verkeerde houding.

De klachten vallen onder de term KANS, dit is de afkorting voor Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder. Deze klachten worden onderverdeeld in specifieke en aspecifieke klachten. Aspecifiek wil zeggen dat de klachten geen duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben en kunnen ontstaan door bijvoorbeeld stress of spierknopen. Bij specifieke nekklachten is de oorzaak van de pijn meestal wel duidelijk verklaarbaar.

Ook kan nekpijn onderverdeeld worden in acute en chronische klachten. Wanneer de klachten korter dan zes weken aanhouden, wordt er gesproken van acute nekklachten. Wanneer deze klachten langer dan drie maanden aanhouden wordt er gesproken van chronische nekklachten.

Voor welke nekklachten kunt u bij Holland Spine Centre terecht?

Chronische nekklachten

Chronische nekklachten zijn klachten die onafgebroken aanhouden of klachten die regelmatig terugkeren. Deze klachten gaan meestal niet vanzelf over en kunnen uitstralen naar de armen en/of handen.Lees meer »

Nekhernia

Een nekhernia is een uitpuiling van de tussenwervelschijf in de nek. Deze uitpuiling zorgt ervoor dat een zenuw bekneld kan raken. De beknelling zorgt voor een uitstralende pijn, vaak in combinatie met tintelingen.Lees meer »

Schouderklachten

De schouder is een van de meest gecompliceerde gewrichten van het lichaam. Deze wordt gevormd door drie botten: het sleutelbeen, het schouderblad en de bovenarm. Pijn in de schouder kan vele oorzaken hebben.Lees meer »

Whiplash

Een whiplash ontstaat na een heftige (meestal voor-achterwaartse) beweging van het hoofd ten opzichte van de rest van het lichaam. De meeste klachten na een whiplashtrauma zijn te vinden in het gebied van de nek, schouders, rug en het hoofd.Lees meer »

Migraine en hoofdpijn

Hoofdpijn komt bij veel mensen voor. Het is dan ook een van de meest voorkomende medische klachten. Hoofdpijn hangt vaak samen met spierspanningen in het lichaam, met name rond de nek, de schouders en de bovenrug.Lees meer »

Wilt u een afspraak inplannen? Wij nemen contact met u op