Voor welke rugklachten kunt u bij Holland Spine Centre terecht?

Krampen?
Stijve, vastzittende rug?
Dof gevoel in de benen?

‘Rugklachten’ is een brede term voor pijn of andere aandoeningen aan de rug en behoort tot de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. In totaal krijgt 60% tot 90% van de mensen te maken met rugklachten. De periode dat de pijn aanhoudt, verschilt per persoon. Sommigen hebben voor een korte periode klachten aan hun rug, terwijl andere personen te maken hebben met chronische rugklachten.

Klachten aan de rug kunnen zich uiten op verschillende manieren en kunnen een grote invloed hebben op de dagelijkse activiteiten. Naast pijn in de rug kunnen er ook klachten optreden zoals spanning, stijfheid en kan er een belemmering van dagelijkse activiteiten aanwezig zijn. In de ergste gevallen kunnen de klachten zelfs leiden tot ziekteverzuim.

Niet alle klachten hebben dezelfde oorzaak. Het is moeilijk om een exacte oorzaak van de pijn te vinden. Vaak ligt het aan de belangrijke structuren in uw rug die uit balans zijn. Er kan wel onderscheid worden gemaakt tussen specifieke (acute) en aspecifieke rugklachten. Wanneer men spreekt over specifieke rugklachten, betekent dit dat het gaat om klachten met een duidelijk aanwijsbare oorzaak, zoals een hernia of aangeboren afwijking.

Aspecifieke rugklachten hebben geen duidelijk aanwijsbare oorzaak en komen veel vaker voor dan specifieke rugklachten. Deze klachten ontstaan plotseling en houden 0 tot 6 weken aan. Wanneer de klachten langer dan 3 maanden onafgebroken aanhouden of regelmatig terugkeren, kan het gaan om chronische rugklachten.

Voor welke rugklachten kunt u bij Holland Spine Centre terecht?

Chronische rugpijn

Chronische rugpijnklachten zijn klachten die onafgebroken aanhouden of die regelmatig terugkeren. Deze klachten genezen niet vanzelf en kunnen uitstralen naar de armen en/of benen.Lees meer »

(Aspecifieke) lage rugpijn

Pijn in de onderrug komt veel voor, sommige mensen hebben het maar een enkele keer en bij andere komt het regelmatig terug. Vier op de vijf mensen krijgt te maken met lage rugpijn.Lees meer »

Rughernia

Een rughernia ontstaat door een uitpuiling van een tussenwervelschijf in de wervelkolom. De wervelkolom is opgebouwd uit 31 tot 34 wervels, deze zijn met elkaar verbonden door tussenwervelschijven.Lees meer »

Stenose (wervelkanaalvernauwing)

Een stenose, ook wel wervelkanaalvernauwing, kanaalstenose of spinale stenose genoemd, is een aandoening waarbij het wervelkanaal op bepaalde punten smaller wordt.Lees meer »

Wilt u een afspraak inplannen? Wij nemen contact met u op